Marabu

Marabuen

Marabu - højde ca. 38 cm - pris 5000,- kr.

En dag jeg vandrede igennem Zoo mødte jeg marabuen. Jeg har mødt ham før, men ikke i en så træt udgave. Han så på mig med et søvnigt blik og lignede en ganske fornem ældre herre med en lang kappe over sig.
Dette fornemme væsens udtryk ville jeg gengive i ler. Jeg overdrev formen, hvor jeg syntes den havde nogle særpræg.
Jeg gik mere og mere væk fra det naturalistiske i mine skitser, og formede marabuen præcis som jeg havde lyst til at den skulle se ud.

Metode

Jeg har lavet en hjælpeform i gips som jeg kvætser i med forskelligt ler og derefter modellerer videre på.
Marabuen kan stå alene, men giver også et stærkt udtryk i flok

Højden varierer mellem 35-39 cm alt efter lertype.

Inspiration

Fra ture i zoologiske haver, særligt Prag, hvor jeg studerede et år på Vsup, lavede jeg mange skitser af marabustorken i Zoo ved Troja.

Prag er fyldt med ikke blot stemning men også dyrefigurer – På husene, i illustrationer osv. Særligt den tjekkiske illustrator Adolf Borns univers af sære væsner har været stor inspiration; men også engelske Arthur Rackhams tegnestil fascinerer mig.

 

Dyrefiguren

Eventyr og sagn bør holdes i live. Vi har alle i vores barndom fået historier med dyr som de store hovedpersoner. F.eks. fra H.C. Andersen hvor dyret er nært og ofte givet menneskelige egenskaber. Disse historier lever et sted i vores bevidsthed.
For mig er det spændende at give mit bud på dyrenes personligheder; og i et andet udtryk som pyntefigur end turistboderne kan tilbyde.